Platile online ne scutesc de cozile de la banca si de certuri

Dată publicare: 06-10-2008 00:00
Dată actualizare: 07-10-2012 06:59


Preferam un drum complicat decat unul simplu. Intr-o tara cu sase milioane de utilizatori de internet si zece milioane de posesori de carduri, sunt si acum cozi la ghisee.


Asta desi taxele pot fi platite online. Din luna octombrie, romanii pot sa-si achite chiar din fata calculatorului si impozitele pe venituri din chirii sau rezultate in urma vanzarii de imobile. Apeland la ghiseul virtual de plati, orice persoana fizica isi face platile in mai putin de cinci minute, cu ajutorul unui card bancar.

Ca sa scapati de cozi trebuie sa va creati un cont de utilizator pe site-ul www.ghiseul.ro, apoi veti fi indrumat spre domeniul in care doriti sa faceti plati - obligatii fiscale pe venituri din activitati comerciale, venituri din cedarea folosintei bunurilor sau chiar amenzi de circulatie, deocamdata doar in Bucuresti. Efectuata plata, utilizatorul va primi un mesaj de confirmare. Acest serviciu poate fi utilizat de orice posesor de card din Romania, indiferent de banca la care are cont.

Si administratiile locale din marile orase au astfel de sisteme pentru impozite sau amenzi. Din pacate, oferta este limitata de intelegerile cu diverse banci sau chiar de sistemul electronic.

Mai multe detalii despre ce impozite poti plati online si ce site-uri trebuie sa accesezi, aici.


VIDEO PROTVPLUS.RO