Tariceanu, Vosganian si Adomnitei, dati in judecata de sindicalisti

Dată publicare: 07-10-2008 00:00
Dată actualizare: 08-05-2012 02:20


Greva profesorilor

Sindicalistii din educatie au depus plangeri la Parchetul ICCJ si la DNA impotriva premierului Calin Popescu Tariceanu si a ministrilor Varujan Vosganian si Cristian Adomnitei, pentru afirmatiile privind salariile bugetarilor.


De asemenea, Federatia "Spiru Haret" a trimis Presedintelui Romaniei, Senatului si Camerei Deputatilor materiale detaliate prin care a solicitat celor trei institutii sa ceara urmarirea penala a primului ministru, a ministrului Finantelor si a ministrului Educatiei, "pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor, in conformitate cu dispoziţiile articolului 19 din acelasi act normativ".

Sindicalistii din invatamant au anuntat inca de sambata ca vor actiona in justitie impotriva celor trei. Guvernantii mai sunt acuzati ca ar stopa dezvoltarea sistemului educational, calitatea procesului instructiv depinzand foarte mult de o motivatie financiara salariala adecvata. 

“Daca vrei sa ai cadre competente, daca vrei sa ai cadre de valoare, automat trebuie sa-i motivezi”, mai este de parere Marius Nistor.

Deputatii au hotarat saptamana trecuta marirea salariilor cadrelor didactice cu 50%. Aceasta decizie i-a invrajbit pe salariatii din sectorul de stat. Sindicalistii au anuntat ca si angajatii din sanatate si administratie au cerut cresterea lefurilor cu 50 de procente.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO