Pe lumina ilegal! Se fura curent de zeci de milioane de euro

Ultima actualizare: 02-11-2012 03:38

Numai in 2008, Electrica a pierdut pe zona Muntenia Sud o avere fara ca hotii de curent sa pateasca ceva. Sunt liberi si isi vad mai departe de treaba, in timp ce oamenii cinstiti contiuna sa-si ia de la gura pentru a-si achite facturile.


Pe strada Livezilor, in cartierul Ferentari, aproape toti locuitorii fura curent. Stiu ca isi pot petrece urmatorii 12 ani dupa gratii, dar continua sa faca asta. Ce nu stiu este ca risca sa moara oricand pentru ca folosesc cabluri neizolate si fac legaturi periculoase. Toate sunt la vedere.

Desi nu au contor, cei care stau in aceasta zona sustin ca platesc curentul cam 10-20 de lei pentru fiecare bec. Banii ajung intr-adevar la cei de la Electrica, insa niciodata nu primesc chitanta.

Actiunea ce a avut loc vineri s-a incheiat cu 13 dosare penale pentru furt de curent electric. Cu o saptamana in urma, politistii au intocmit, tot in Ferentari, alte 10.

Dupa ce au plecat anchetatorii, locatarii s-au legat din nou ilegal la reteaua de electricitate. Si tot asa vor face pana la adinci batrineti, nu de alta, dar cercetarile in astfel de cazuri se fac cu vinovatii in libertate.

Cum paguba este mica, judecatorii le dau de cele mai multe ori pedepse cu suspendare. Pierderile sunt toate ale Electrica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO