Sclavia in 2008. Romani batuti fara mila si electrocutati, in Cehia!


Ultimul update: Duminica 04 Noiembrie 2012 10:20
Data publicarii: Vineri 10 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri actuale

De un astfel de tratament au avut parte mai mai multi romani, care au facut imprudenta sa plece la munca in Cehia.

Stiau ca vor culege sparanghel si cirese la o ferma. Au semnat chiar un contrat cu o firma din aceasta tara. La destinatie insa, visul lor de a face un ban din munca cinstita, s-a transformat intr-o lupta pentru supravietuire. S-au trezit sclavi in 2008 si au fost umiliti pe masura. Mai trist este ca o tanara din grup a pierdut si o sarcina, dupa ce, spune ea, a fost curentata pe burta.

Initial parea un loc de munca sigur. Din pacate, in clipa in care romanii au ajuns la destinatie, totul s-a schimbat in rau. Una din victime povestete ca "am ajuns in niste sate izolate de lume, erau doua case si o fabrica, in rest nimic, numai campuri. Nu putea sa ia nimeni legatura cu noi si cand am ajuns acolo au inceput sa-si bata joc de noi. Am muncit program de 16-17 ore poate si mai mult fara pauza".

Alta marturie sinistra: "Mancam din gunoaie! Au inceput sa ne bata cehii pe acolo. Ne electrocutau ca ne punea sa ne ducem la furat din depozit."

Saptamani la rand cei 40 de romani au fost tratati ca niste sclavi. Intr-o buna zi au reusit sa scape din ferma la care culegau cirese si au reusit sa ajunga in Romania. Faptul ca nu au sunat cu lunile acasa i-a pus pe ganduri pe ai lor.

Plangerile depuse de victime la politie au dus la arestarea a trei romani implicati in acest trafic de persoane. In timp ce ancheta penala continua, cei doi tineri vizibil marcati erau ajutati sa-si revina de psihologi. Astfel de cazuri nu sunt singulare. Sute de romani au plecat in diverse tari ale Uniunii Europene, pentru ca li s-au promis conditii avantajoase de munca, iar acolo au gasit iadul. Cei mai multi au reusit sa fuga. S-au intors acasa si de atunci au refuzat sa-si gaseasca un serviciu peste hotare.Prins in fata casei, dupa ce a dat peste 2.000 de spargeri in Belgia!
Retea de proxeneti romani, anhilata in Barcelona - stiri externe pe scurt
Basescu: Vocea romanilor din diaspora nu e suficient de puternica
VIDEO PROTVPLUS.RO