O ancheta va fi demarata in cazul tragediei aviatice de la Tuzla


Ultimul update: Luni 08 Octombrie 2012 00:32
Data publicarii: Luni 05 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale
Accident aviatic Tuzla

Va reamintim ca in accidentul aviatic de la Tuzla au murit 11 oameni, toti militari, iar alti trei au fost grav raniti.

Un procuror de la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General s-a deplasat spre Aerodromul Tuzla, pentru a face investigatia de la fata locului si pentru a aduna probe in vederea elucidarii motivelor ce au stat la baza catastrofei, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al PG, Ramona Bulcu.

In raport cu rezultatul cercetarilor, procurorul militar va decide daca incepe o ancheta in legatura cu moartea celor zece militari, a mai precizat sursa citata.

Totodata, surse judiciare au precizat pentru Mediafax ca posibila demarare a unei anchete penale, chiar si "in rem" va putea avea loc doar dupa ce la dosarul cauzei vor sosi si raporturile preliminare ale investigatiilor derulate in paralel si de comisia din cadrul Departamentului de Cercetare Accidente Aviatice.

Avionul AN-2 prabusit, luni, la Tuzla, apartinea Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene din Boboc si avea o misiune de zbor pentru antrenamente de parasutare.

In acelasi timp, ministrul apararii nationale, Gabriel Oprea, a decis numirea unei comisii de investigatie tehnica pentru cercetarea imprejurarilor producerii catastrofei aviatice la de Tuzla.

"Prin ordin al ministrului apararii nationale, a fost numita o comisie de investigatie tehnica pentru cercetarea imprejurarilor producerii acestei catastrofe aviatice. Ministrul apararii nationale Gabriel Oprea si seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, isi exprima profundul regret pentru pierderea vietii militarilor si transmit condoleante familiilor indoliate", se arata intr-un comunicat MApN remis, luni, agentiei Mediafax.

Sursa: Pro TV

Sapte dintre victimele accidentului aviatic de la Tuzla, identificate
Clasamentul accidentelor aviatice cu cei mai multi morti din 1977 pana acum
VIDEO PROTVPLUS.RO