Nicolae Vacaroiu a trecut cu bine de operatia pe inima!

Ultima actualizare: 06-04-2012 08:48

UPDATE: A fost ziua cea mai lunga pentru Nicolae Vacaroiu, fost premier al Romaniei si nu in ultimul rand, detinatorul celui mai scurt mandat de presedinte al tarii.

Nicolae Vacaroiu a fost internat la Spitalul Floreasca in cursul zilei de miercuri. Potrivit medicilor are cardiopatie cronica.

Joi dimineata la ora 10:00, fostul premier a fost dus in sala de operatii ca sa i se faca mai multe by pass-uri. Specialistii spun ca arterele coronare ce serpuiesc pe suprafata inimii erau ingustate din cauza colesterolului si sangele nu iriga corespunzator muschiul cordului.

Astfel lui Vacaroiu i s-au prelevat artere mamare din spatele sternului, care au fost cusute la un capat de arterele subclaviculare si la celalat de arterele coronare bolnave. S-au creat astfel vase separate care sa duca sangele direct in muschiul inimii.

Interventia chirurgicala a durat 7 ore si nu au aparut incidente intra operatorii. Fostul premier al Romaniei a fost operat de echipa de medici condusa de doctorul Serban Bradisteanu.

Nicolae Vacaroiu, acum in varsta de 66 ani, a fost prim ministru al Romaniei intre 1992 si 1996. Dupa anul 2000, a fost presedinte al Senatului Romaniei. De anul trecut, Nicolae Vacaroiu este presedinte al Curtii de Conturi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO