Nati Meir, viata de miliardar numai din gura. In buzunare bate vantul!

Ultima actualizare: 13-06-2012 05:47

Un om sarac, predispus la inselaciuni. Asa este, in realitate, Nati Meir, cel care se lauda cu o avere fabuloasa si conturi fara numar in Elvetia, Cipru si Statele Unite.

In realitate, spun procurorii care il ancheteaza, fostul candidat la presedintie umbla cu bancnote false pentru ca altele... nu avea.

Nati Meir este judecat pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si risca pana la 20 de ani de inchisoare dupa ce ar fi pacalit diversi oameni de afaceri.

Procurorii spun ca le-ar fi promis acestora credite de milioane de euro in schimbul unor comisioane platite in avans cu bani gheata. Cum a fost posibil totul? Raspunsul il dau anchetatorii in rechizitoriul trimis la Tribunal: "A evidentiat in orice mod posibil importanta sa disponibilitate financiara, ca detinatorul mai multor conturi, bani depozitati in Elvetia, Cipru, Statele Unite; mostenitorul unei fabuloase averi; detinatorul unei sume in valuta, prezentata oricui dorea sa o vada... in rucsac".

Chiar si in declaratia de avere din 2008, cand inca era deputat, Meir a incercat sa le ia ochii celorlalti parlamentari. Se lauda ca are 86 de milioane de dolari intr-un cont din African Development Bank, dar si o datorie de peste 400.000 de euro.

Fiscul insa il contrazice. Cel putin in 2008 si 2009 ar fi castigat numai salariul de la Camera. Toate aceste descoperiri facute de procurori i-ar putea creste pedeapsa.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO