Mobile, cutite si tuica, in celulele penitenciarului din Galati

Ultima actualizare: 08-08-2012 13:30

Actiune in forta la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Galati. La un control de rutina, in celulele detinutilor s-au descoperit zeci de obiecte interzise: de la telefoane mobile si SIM-uri, pana la cutite improvizate si alte arme albe.


Aproape 300 de gardieni, politisti si jandarmi au intervenit in forta, pentru a-i lua prin surprindere pe detinuti. Au fost controlate toate celulele, dar s-a facut si perchezitii corporale asupra celor 730 de persoane inchise acolo.

Si captura nu a fost deloc neinsemnata: aproape 60 de telefoane mobile, zeci de SIM-uri, 51 de cutite improvizate si 2 litri de tuica, fabricata chiar in interiorul penitenciarului.

Oamenii legii au gasit cutite lipite cu scotch de diferite piese de mobilier sau dosite in saltele, alaturi de telefoane mobile. Unii detinuti au ascuns obiectele interzise in paine sau in batoanele de salam, in timp ce cartelele SIM de la telefoane erau puse la adapost in portocale.

In urma controlului, mai multi detinuti vor fi cercetati de comisia de disciplina a Penitenciarului, care le va da sanctiuni care pot merge pana la schimbarea regimului de detentie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO