Marinarii de pe fregata "Regina Maria", la datorie de ziua lor!

15-08-2008 01:00

Fregata

Departe de cei dragi, cei peste 150 de marinari de pe nava de război "Regina Maria", împreună cu marinari din Forţele Speciale şi din Grupul de Elicoptere au muncit de ziua lor, însă spun că nici nu-şi pot închipui cum ar arăta Ziua Marinei de pe uscat!

Despre ei s-a vorbit mai puţin. Poate şi că multe dintre misiunile lor sunt secrete şi dificile. Este vorba de Forţele Speciale ale Marinei Militare. De Ziua Marinei au simulat o acţiune de salvare cu elicopterul a unor persoane sechestrate pe o navă inamică.

În misiunea de astăzi nu au fost singuri. Elicopterul cu care au zburat a fost pilotat tot de marinari.

Locotenentul Bogdan Curcă are doar 29 de ani. Până acum doi ani a fost comandat de navă. Forţele Navale au avut însă nevoie de piloţi, aşa că şi-a încercat şansele şi a reuşit într-un an să avanseze cât colegii lui în trei. Poate de asta îşi doreşte atât de mult ca să petreacă în fiecare an Ziua Marinei în... aer.

Punctul de plecare a misiunii a fost fregata Regina Maria. Pe nava de război sunt îmbarcaţi două sute de marinari. Nu-şi vor vedea familiile de ziua lor, însă mulţi dintre ei spun că fregata a devenit casa lor. Se întreabă, totuşi, cum arată Ziua Marinei de pe uscat.

Dar Ziua Marinei nu trece nesărbătorită pe fregata "Regina Maria". Cei 150 de marinari sunt răsfăţaţi cu un meniu special, de sărbătoare.

Fregata, impresionantă prin dotări, dar şi prin misiunile executate – a participat chiar şi la războiul din Golf – va acosta la mal mâine dimineaţă. Şi abia atunci va începe petrecerea şi pentru marinari!

Sursa: Pro Tv


VIDEO PROTVPLUS.RO