Ingrijorator! Oricand poate avea loc o catastrofa in avioanele de agrement


Ultimul update: Marti 11 Septembrie 2012 06:47
Data publicarii: Miercuri 17 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

Este un avertisment cat se poate de serios, care ne priveste si pe noi. Daca pilotul nu se asigura ca pasagerii nu sunt inarmati, un caz asemanator celui petrecut zilele trecute in Portugalia se poate repeta.

Un tanar roman a fost erou fara voie in aceasta intamplare de groaza.

A sarit de la mica inaltime, iar de atunci vede viata cu alti ochi. Miercuri, de pilda, s-a intors la parasutism si refuza sa se lase coplestit de frica.

Cine s-a gandit ca parasutistul roman, care a trecut pe langa moarte acum trei zile in Portugalia, va ezita sa mai sara vreodata cu parasuta s-a inselat. A fost si ramane un om extrem de curajos. Ba mai mult, vrea sa se bucure de fiecare clipa si s-a inscris la un festival de sporturi extreme. Ajuns la cota 2000 din Sinaia, Marius si-a revazut prietenii de o viata.

Marius s-a intors teafar la pasiunea lui, dupa o experienta incredibila. In timpul unui zbor de agrement un individ l-a amenintat cu un pistol si l-a fortat sa sara dintr-un avion de la 150 de metri altitudine. Teroristul inchiriase avionul hotarat sa se prabuseasca peste o zona rezidentiala din apropierea Lisabonei.

Dupa ce s-au salvat romanul si un alt instructor de parasutism, la bordul avionului s-a dat o lupta pe viata si pe moarte intre pilot si atacator. Cel de la mansa a reusit sa smulga arma si sa efectueze o aterizare fortata pe un teren din apropierea unei piste. Aeronava nu a explodat, pentru ca inainte sa atinga solul comandantul a taiat alimentarea cu cherosen.

La sol teroristul s-a sinucis cu una dintre pustile pe care le urcase la bord intr-o husa ca de chitara, fara ca nimeni sa bage de seama.

Suspectul, fost militar de cariera in varsta de 61 de ani, planuise din timp deturnarea. Inchiriase aparatul de zbor sub pretextul ca vrea sa fotografieze Lisabona din aer. Nimeni nu a banuit absolut nimic.

Si asta pentru ca oricine poate inchiria un avion usor cu tot cu pilot, fara sa prezinte un certificat medical. Regula este valabila si in Romania. In lipsa unui control riguros, antitero, care s-ar face in mod normal pe un aeroport civil, in aviatia de agrement intreaga responsabilitate revine comandantului aeronavei.

Desi suna infricosator, adevarul este ca nimeni nu poate preveni astfel de atacuri. Atentatele din 2001 au inasprit legislatia in privinta zborurilor de linie, insa cele de agrement au fost omise.

Tags: atentate, avioane,

In avion cu teroristul! Afla povestea incredibila a unui parasutist roman!
Atentat cu bomba intr-un restaurant din India. Cel putin noua morti
Noi imagini dramatice din timpul atentatelor din 11 septembrie, publicate
VIDEO PROTVPLUS.RO