Inca doua cazuri de gripa noua confirmate in Romania

Dată publicare: 01-06-2009 00:00
Dată actualizare: 06-10-2012 09:52


UPDATE: Centrul National de Referinta pentru Gripa din cadrul Institutului National Cantacuzino a anuntat luni Ministerul Sanatatii ca a confirmat prin teste de laborator inca doua cazuri de imbolnavire cu virusul gripal A (H1N1), scrie Mediafax.

Este vorba de o tanara de 28 de ani, care a sosit de la New York in 29 mai, si mama acesteia, in varsta de 56 ani. Potrivit Ministerului Sanatatii, femeia de 56 de ani a luat virusul de la fiica sa, prin transmitere secundara.

Consilierul ministrului Sanatatii, Geza Molnar, a declarat ca tanara s-a prezentat duminica la Institutul "Matei Bals", unde i-au fost recoltate probe. Primele simptome in cazul acesteia au aparut inca de la Paris, unde avionul in care se afla a facut escala.

Mama femeii nu are inca simptome, desi virusul a fost confirmat si in cazul ei.

Cele doua femei sunt internate la Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala, unde s-a inceput administrarea terepiei cu antivirale. Starea generala a pacientilor este buna.

Compania Air France nu a furnizat inca lista de pasageri. Din primele evaluari, tanara infectata cu noul virus gripal ar fi intrat in contact cu mai multe persoane, care sunt in curs de identificare.

Gripa "porcina" a ajuns si in Romania!

Vezi aici si simptomele gripei noi! Invata cum sa previi imbolnavirea!

Afla ce este gripa "porcina" si cum apare la om!

Vezi ce tratamente exista impotriva gripei "porcine"!

Afla totul despre gripa noua de la Dr. Streinu Cercel!

Tags: gripa porcina,


VIDEO PROTVPLUS.RO