Asasinul camatarului din Olt s-a destainuit la un an de la crima

Ultima actualizare: 20-08-2012 19:01

Pe 27 septembrie 2008, Jidovu Filoftean, un temut valutist si camatar din Slatina, a fost ademenit de vecinul sau, Mihaita Goran, in padurea Spineni, aflata la hotarul dintre judetele Olt si Arges.

 

"Ne-am luat la scandal, la bataie. El a dat in mine. M-am ferit si l-am lovit. S-a dus la masina si din partea lui, de sub scaun, a scos un cutit. Eu l-am luat si i-am spus: Termina! Si fara sa vreau l-am lovit".

Din prima clipa, procurorilor le-a fost clar ca nu doar bogatia victimei l-a impins pe Goran sa isi pateze mainile de sange. Dus de procurori in locul unde a savarsit crima, Mihaita Goran a marturist ca victima il avea la mana si putea oricand sa-l trimita in puscarie.

Speriat, Goran a fugit o vreme din tara, insa a facut imprudenta sa se intoarca. Crucea ridicata in memoria lui Jidovu Filoftean ii provoaca si acum o stare de agitatie. Tocmai de aceea, la reconstituire a fost pazit si incatusat.

"I-am dat foc. Am luat telefoanele din masina si o suma de bani, nu mai stiu exact, era undeva pe bord. M-am dus pana la intersectie, m-am intors. Am vrut sa il scot din masina, l-am prins de guler, de haina. N-am putut sa-l trag. Deja luase foc prea rau. M-am speriat si am plecat'', marturiseste criminalul.

Goran asteapta sa ii inceapa procesul. Este constient ca are toate sansele sa primeasca inchisoare pe viata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO