Explozie la fabrica de armament Sadu. Doua femei au murit

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Ministrul Economiei, Ion Ariton, s-a dus la Uzina Sadu, dupa ce doua persoane au murit, iar o a treia a fost ranita, intr-o explozie. Deflagratia s-a produs intr-un atelier unde era depozitat praf de pusca. Aproape doua tone de pulbere au ars.

 

17:30 Ariton a transmis condoleante familiilor celor doua femei decedate in urma exploziei si si-a exprimat regretul ca incidentul s-a produs in timp ce se lucra la modernizarea uzinei.

Ministrul Economiei a sustinut ca aceste investitii sunt facute pentru a imbunatati performantele uzinei si pentru a reduce "riscul de producere a unor accidente de munca'.

Citește și
explozie
Explozie urmata de incendiu la o fabrica de alcool. Un om grav ranit
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România
Conform ISU Gorj, cele doua victime au fost gasite carbonizate, in zona in care a avut loc explozia.

15:30 Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, cele doua femei care si-au pierdut viata sunt Maria Mirulescu, de 42 de ani si Diana Andritoiu, de 38 de ani.

A treia persoana, un barbat, a fost grav ranit, avand arsuri pe 40% din suprafata corpului, precum si la caile respiratorii.

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat ca ranitul va fi adus la Bucuresti, cu ajutorul unui elicopter SMURD.

Prefectul de Gorj, Liviu Andrei, a spus ca, din primele informatii ale directorului uzinei, se pare ca, in momentul in care cele doua femei transportau o parte din pulbere, s-ar fi produs o scanteie. Deocamdata nu se stie din ce cauza.

Potrivit prefectului, citat de Mediafax, pompierii au ajuns la fata locului in 4-5 minute, iar incendiul a fost localizat. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Gorj afirma ca in prezent nu mai exista pericol de explozie.

La fata locului au ajuns reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca, ai Politiei, dar si procurori, pentru a stabili cauzele producerii deflagratiei. De asemenea, la uzina de la Sadu a plecat si ministrul Economiei, Ion Ariton, insotit de o comisie de specialitate din minister si din compania Romarm.

Totodata, o echipa de specialisti de la INSEMEX Petrosani a plecat la Sadu, pentru a face cercetari, in vederea realizarii unei expertize tehnice de stabilire a cauzelor deflagratiei.

Ultimul accident de la Sadu a avut loc in 16 noiembrie 2010

Atunci, un incendiu s-a produs la o sectie a uzinei, iar o femeie a fost ranita. Victima, in varsta de 42 de ani, lucra cu o substanta pe baza de fosfor, care in contact cu aerul, s-a aprins.

Explozie puternica la fabrica de armament Sadu. O femeie a fost ranita

Uzina Mecanica Sadu este situata in orasul Bumbesti Jiu din judetul Gorj, in apropierea drumului european E70 Targu Jiu - Petrosani.

Uzina Mecanica Sadu produce munitie de infanterie, armament de infanterie si componente pentru acesta si elemente pirotehnice de initiere.

Uzina Mecanica Sadu figureaza in raportul ANAF ca aflandu-se in topul datornicilor catre stat din judetul Gorj. Administratorul special al UM Sadu este Marcel Hoara (PDL). 

Google Maps: Bumbesti-Jiu, Uzina Mecanica Sadu:

 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Explozie intr-un bloc din Zarnesti. O femeie a ajuns la spital
Explozie intr-un bloc din Zarnesti. O femeie a ajuns la spital

O femeie, in varsta de 41 de ani, a ajuns la spital, dupa ce garsoniera in care locuia a sarit in aer. Explozia puternica a afectat si locuintele vecinilor. Proprietara casei a suferit arsuri de gradele doi si trei si se afla la reanimare.

Explozie urmata de incendiu la o fabrica de alcool. Un om grav ranit
Explozie urmata de incendiu la o fabrica de alcool. Un om grav ranit

O explozie urmata de un incendiu a produs panica in aceasta dimineata la o fabrica de alcool de langa Suceava. Un fochist de 40 de ani a ajuns la spital cu rani pe tot corpul.

Explozie intr-un bloc din Ploiesti. O persoana a fost ranita
Explozie intr-un bloc din Ploiesti. O persoana a fost ranita

Un batran in varsta de 78 de ani a fost ranit, dupa ce apartamentul sau a sarit in aer. Primele informatii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta arata ca deflagratia a avut loc din cauza unei acumulari de gaze de la reteaua publica.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.