DNA ii interzice deputatului PDL Dan Pasat sa plece din tara

Ultima actualizare: 10-10-2012 00:34

Procurorii DNA l-au anuntat astazi pe deputatul PDL Dan Pasat ca are interdictia de a parasi tara, din cauza dosarului in care este cercetat sub acuzatia de santaj.

Totodata, Dan Pasat nu are voie sa ia legatura cu martori sau cu ceilalti inculpati din dosar si trebuie sa respecte un orar impus de sectia de politie din raza sa teritoriala.

In replica, deputatul a sustinut astazi ca nu intentiona sa paraseasca tara si ca va respecta conditiile impuse de procurori. De asemenea, el nu are de gand sa conteste aceasta interdictie la instanta.

Intrebat daca a facut plangere penala impotriva persoanei care l-a denuntat la DNA si care, la randul sau l-ar fi inselat, Pasat a raspuns ca exista o plangere penala depusa la Giurgiu "de mai bine de un an de zile", in care nu s-ar fi facut niciun act de cercetare pana in prezent.

Dan Pasat este acuzat de santaj si coruptie.

Anchetatorii afirma ca deputatul ar fi santajat functionari din conducerea judetului Giurgiu, care nu erau de acord ca firma lui sa puna mana pe contracte de achizitii publice.

DNA cere retinerea deputatului PDL Dan Pasat pentru santaj

In urma cu cateva zile, solicitarea DNA de retinere si arestare preventiva a deputatului Pasat a fost respinsa, deoarece nu a intrunit numarul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptata.

Opozitia a fost prezenta in sala, insa a refuzat sa voteze. Coalitia guvernamentala, desi a anuntat dinainte ca este "pentru", nu s-a mobilizat in ziua votului. Mai mult decat atat, la numaratoare s-a constatat ca 34 de parlamentari ai puterii au votat "impotriva" arestarii preventive a lui Dan Pasat.

Rezultatul votului l-a nemultumit pe presedintele Traian Basescu, determinandu-l pe acesta sa spuna ca nu mai vrea "sa auda" de PDL.

Dan Pasat a scapat de arest. Numarul voturilor "pentru" a fost prea mic

Basescu: Dupa votul in cazul Pasat nu mai astept nimic de la PDL

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO