Frigul si foamea pun in pericol acvilele din Romania
Iarna nu e grea doar pentru oameni, ci si pentru alte vietati. Foamea le impinge deseori pe acvilele de munte, o specie ocrotita de lege si aflata pe stema Romaniei, sa se indeparteze periculos de mult de cuib si sa se apropie de zonele locuite de oameni.
Astfel ajung sa fie in pericol.
Un exemplar a fost capturat de niste localnici din judetul Alba, pe un camp de langa sat. Pasarea a avut insa noroc: oamenii i-au descoperit pe picior un inel de identificare si un numar de telefon la care au sunat imediat.
Alegeri 2024
20:17
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidențială și își anunță susținerea pentru Elena Lasconi. Reacția candidatei USR
19:41
Nicuşor Dan: Ar fi bine să rămână un singur candidat al partidelor de dreapta la prezidenţiale
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
Exemplarul a fost gasit la aproximativ 70 de kilometri de cuibul unde i se pusese inelul de identificare. Probabil foamea l-a facut sa se indeparteze.
Specialistii din Mures au luat acvila, au hranit-o si spun ca peste doua zile ii vor reda libertatea, insa mult mai departe de zonele locuite.
Acvila este un mascul in varsta de aproximativ trei ani, sanatos tun. In ciuda faptului ca este o pasare de prada, acvila s-a dovedit extrem de blinda. Nu a primit un nume, pentru ca, spun ornitologii, nu vor sa se ataseze prea mult de pasarile pe care le ingrijesc, iar in salbaticie nu-i va folosi la nimic.
Peste doua zile, pasarea va fi eliberata de ornitologi in Muntii Apuseni, ca sa nu fie atit de aproape de zonele locuite. Acvila de munte este o specie rara, ocrotita de lege, iar in tara noastra traiesc la ora actuala mai putin de 100 de exemplare.