Festin cu bucate traditionale, la sarbatoarea "Ravasitul oilor"
Cu branza, urda, pastrama si nelipsitul bulz ardelenesc, asa i-au asteptat ciobanii pe turistii gurmanzi care si-au facut drum pe la Festivalul "Ravasitul oilor", de la Bran.
Sambata, la miezul zilei, platoul din spatele castelului Bran a fost invadat de mirosuri care mai de care mai apetisante. In timp ce ciobanii erau ocupati cu vanzarea produselor, doamnele au pregatit deliciosul bulz.
Pentru un kilogram de pastrama pofticiosii au scos din buzunar intre 30 si 40 de lei, iar branza, in functie de sortiment, s-a vandut cu 25-30 de lei kilogramul.
Nu doar bucatele traditionale, ci si mustul a avut succes printre turisti, iar muzicantii au dat tonul la voia buna.
Festivalul a atras o multime de turisti. Nu este de mirare ca la intrarea in Bran, dispre Brasov, coloana de masini a depasit cinci kilometri.
Sursa: Pro TV
Etichete: festival, bran, must, Răvășitul Oilor, bulz,
Dată publicare:
28-09-2008 00:00