Chelu si ceilalti trei acuzati in dosarul "mita la MAI" raman in arest
UPDATE: Cei patru acuzati din dosarul "mita la MAI" vor fi cercetati in continuare in stare de arest preventiv, ca urmare a deciziei de joi a Curtii de Apel Bucuresti, care a respins contestatiile inculpatilor.
In cazurile a doi dintre inculpati, Stefan Badea si Gabriel Constantinescu, CAB a admis in parte recursurile lor, in sensul ca a facut o precizare privind unul din temeiurile in baza caruia s-au emis mandatele de arestare preventiva pe numele lor de catre Tribunalul Capitalei.
Omul de afaceri Catalin Chelu, cel care ar fi incercat sa cumpere influenta demnitarului, a cerut sa fie eliberat pentru ca ar fi fost provocat sa dea mita, sustine el.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Instanta Curtii de Apel Bucuresti a primit, luni, contestatiile facute de cei patru oameni de afaceri arestati preventiv pentru 29 de zile, pentru tentativa de mituire a secretarului de stat in MAI, Dan Valentin Fatuloiu.
Catalin Chelu le-a spus magistratilor Curtii de Apel Bucuresti ca Fatuloiu ar fi inceput un santaj sistematic la adresa sa dupa ce a aflat ca a castigat actionariatul combinatului Alprom din Pitesti. Chelu le-a aratat judecatorilor ca inca de la o prima intalnire, din anul 2009, dintre el si Dan Valentin Fatuloiu, "la un bar din Pitesti", acesta i-ar fi spus "du-te, lasa-ne, ca aici nu-i loc, sunt alti patroni destepti".
Potrivit declaratiei lui Chelu, au existat alte trei intalniri cu fostul secretar de stat. Chelu a precizat ca, in timpul acestora, Fatuloiu a fost cel care a pus mereu problema remiterii unor bani, dupa ce anterior i-ar fi adus la cunostinta ca are probleme de natura penala.
"Am avut patru intalniri cu Dan Valentin Fatuloiu, la a doua intalnire eu aveam deja cunostinta de presiunile pe care secretarul le facea asupra mea, presiuni ce au inceput imediat dupa intalnirea cu acesta. Am realizat un audit intern financiar si am gasit un prejudiciu de 34 de miliarde a firmei lui Badea (Fabimex, n.r.), in cadrul careia auzisem ca este bagat si fiul lui Dan Fatuloiu. La aceasta a doua intalnire i-am spus lui Fatuloiu ca are o problema cu fiul sau, pe care ar trebuie sa o rezolve in loc sa aiba grija de afacerile mele", le-a declarat Chelu judecatorilor.
Acesta a mai precizat ca Dan Fatuloiu ajunsese sa se targuiasca cu el "ca o femeie" pentru a-l convinge sa ii dea banii in biroul sau de la MAI, iar dupa ce l-a refuzat, s-a oferit sa mearga la masina, pe drum intreband "unde-s masinile, unde-s banii"
In finalul declaratiei sale, Chelu a conchis ca a fost provocat de Dan Valentin Fatuloiu si ca flagrantul nu a fost unul corespunzator. El a sustinut ca, in opinia sa, s-a incercat manipularea mass-media, precizand ca nu-si poate explica de ce televiziunile erau de fata si de ce secretarul de stat nu a participat la flagrant.
Fatuloiu a fost demis marti din functia de secretar de stat, sef al Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, la propunerea ministrului Traian Igas.
Tribunalul Bucuresti a decis, duminica dimineata, arestarea preventiva a lui Catalin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu si Stefan Nitache Badea. Sentinta a fost atacata de cei patru cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti, care urmeaza sa decida daca acestia raman in arest sau vor fi cercetati in libertate.