Braconieri turci, prinsi in apele romanesti, cu 200 focuri de avertisment
UPDATE: 200 de focuri de avertisment au tras politistii de frontiera din Constanta pana sa convinga mai multi turci veniti la braconaj in apele noastre sa se predea.
Braconierii au incercat din toate puterile sa dispara cu tot cu calcanii si rechinii adunati, dar timp de sapte ore au fost urmariti de salupa agentilor romani.
Pescadorul turcesc a fost detectat de radarul unei patrule a politiei de frontiera, la peste 120 de kilometri de tarmul romanesc. Se credeau in siguranta la aceasta distanta si, in plus, arborasera steagul ucrainean, ca sa nu poata fi identificati.
Incoltiti, braconierii au vrut sa stearga urmele si au aruncat peste bord prada pe care o pescuisera in apele romanesti.
Marinarii turci au fost adusi la tarm si au dosar penal pentru braconaj. Este al treilea pescador turcesc capturat in numai 3 zile in apele teritoriale romanesti.
In Marea Neagra este interzis pescuitul rechinului si calcanului, care se vand pe piata neagra din Istanbul cu 30 de euro kilogramul, spun politistii.
Politistii spun ca in aceasta perioada "vizitele" turcilor sunt mai dese pentru ca pestii vin dupa mancare in apele noastre teritoriale si sunt urmariti de braconieri. In plus, vecinii au aproape un milion de barci de pescuit inregistrate oficial. Cu o asemenea flota, este de inteles ca nu le ajunge suprafata de pescuit atributa lor.
Asa ca la inceputul primaverii, cand se face vremea frumoasa, se aventureaza mai des in apele teritoriale romanesti, incercand sa isi umple plasele cu peste pentru care nu trebuie sa plateasca taxe.