Caldura ucide! Sapte oameni au murit in 3 zile la Constanta

09-08-2010 00:00

UPDATE: Expunerea nesocotita la soarele din cale afara de puternic ucide. Nu mai este doar o vorba a medicilor, neluata in seama, ci un avertisment sustinut acum de nu mai putin de 7 decese in judetul Constanta.

 

14 persoane au ajuns la spital in ultimele zile, iar jumatate n-au supravietuit. Ardeau la propriu: temperatura corpului sarea de 40 de grade. Multi dintre cei care n-au rezistat erau la serviciu, in medii extrem de fierbinti: un barbat lucra ca bucatar, iar altul muncea pe santierul autostrazii Cernavoda-Constanta.

De altfel, peste 10.500 de apeluri au fost inregistrate la ambulanta in ultimele 48 de ore. Mai bine de un sfert cereau ajutor pentru cazuti in strada.

Unul dintre barbatii care a murit avea 31 de ani si era bucatar la o terasa din Mamaia. A cazut din picioare langa gratarul incins, pe care prajea niste peste. Abia a apucat sa ceara ajutor. Langa el erau 42 de grade Celsius.

Alt tanar a pierit rapus de caldura in timp ce lucra pe santierul autostrazii Cernavoda-Constanta sub un soare care pur si simplu te topea. A lasat in urma trei copii, cel mai mare de 14 ani.

Pe santierul unde lucra muncitorul sunt peste 41 de grade Celsius la nivelul solului, iar in aer sunt 38 de grade Celsius.

Foarte ingrijorati, medicii ne transmit sa nu ignoram pericolul caldurii. Sfat valabil mai ales cei care se stiu bolnavi.

La randul lor si meteorologii avertizeaza: in zilele urmatoare, arsita insuportabila se intoarce.

 

 

 

Tags: decese, canicula,


VIDEO PROTVPLUS.RO