Radu Timofte, fostul director al SRI, a murit

Ultima actualizare: 16-10-2012 15:18

UPDATE: Fost sef al SRI si senator in Parlamentul Romaniei, Radu Timofte a murit luni dimineata, in jurul orei 6:30. Se pare ca acesta suferea de leucemie. Timofte avea 60 de ani.

Alexandru-Radu Timofte a absolvit Academia de Inalte Studii Militare din Bucuresti, Facultatea de Comanda si Stat Major, fiind ofiter activ in Ministerul Apararii Nationale pana in anul 1988.

In perioada Revolutiei din decembrie 1989, Radu Timofte a facut parte din conducerea comitetului FSN din municipiul Roman. In legislaturile 1990-2004, el a fost ales ca senator de Neamt pe listele FSN, FDSN si PDSR.

La data de 7 februarie 2001, a fost numit in functia de director al Serviciului Roman de Informatii, nominalizarea sa de catre presedintele Romaniei fiind confirmata prin votul camerelor reunite ale Parlamentului.

La 30 noiembrie 2002 a fost decorat cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler.

In 2006 Alexandru Radu Timofte si-a prezentat demisia din functia de director al SRI, ca urmare a situatiei create de eliberarea si disparitia lui Omar Hayssam.

Timofte fusese trimis in judecata de procurorii DNA, pe data de 29 iunie, alaturi de alti patru fosti si actuali angajati ai Serviciului, sub acuzatiile de fals si abuz in serviciu in legatura cu achizitionarea locuintei de serviciu.

Fostul sef al SRI era acuzat ca a cerut un apartament cu sase camere, dependinte si terasa, in Bucuresti, desi locuia doar cu sotia si avea un imobil in orasul Roman, iar cei trei copii detineau fiecare apartamente in Capitala.

Reactii ale politicienilor

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, fost sef al statului, a declarat, luni, ca Radu Timofte a fost un om "decent, pertinent, la locul lui".

Adrian Nastase a declarat despre Timofte ca a trecut prin multe, a avut "si bucurii si suparari, de morti numai de bine".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO