Granita cu Republica Moldova, inchisa pentru romani!

Ultima actualizare: 23-10-2012 18:53

De joi, spun politistii de frontiera din Iasi, peste 150 de oameni au fost intorsi de granicerii moldoveni. Au patit-o dimineata si 30 de turisti romani, care sustin ca vamesii i-au dat jos din trenul de Chisinau.

Fara nicio explicatie, spun turistii, patrule mixte, in care erau si militari, le-au spus sa coboare din vagoane. I-au dus intr-o sala de asteptare, si i-au urcat apoi in urmatoarea garnitura, spre Romania.

Speriati si indignati, cei 30 de romani au dat declaratii la politia de frontiera din Iasi despre ce li s-a intamplat, si vor sa faca si o sesizare la Ministerul de externe. Pe de alta parte, seful diplomatiei romane, a declarat ca a luat legatura cu omologul sau de la Chisinau si a cerut explicatii pentru aceasta situatie.

Turistii spun ca voiau sa ajunga la Chisinau pentru manifestarile organizate astazi acolo. Se implinesc 91 de ani de la unirea Basarabiei cu Moldova, iar peste o saptamana sunt alegeri.

Turistii intorsi din drum azi dimineata spun ca isi fac griji pentru apropiatii lor, care au ajuns la Chisinau cu cateva zile inainte si nu pot fi contactati telefonic. 

Ieri, doua delegatii oficiale ale consiliilor judetene din Iasi si Vaslui au fost intoarse din drumul spre Chisinau, in vama Leuseni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO