"Curatenie" la penitenciarul Galati! S-au gasit peste 50 de cutite

Ultima actualizare: 09-06-2012 23:30

Nu s-au ocupat de asta locatarii celulelor, ci gardienii care n-au lasat niciun centimetru necontrolat. Au scos de prin ascunzatorile detinutilor de la telefoane mobile si cartele, pana la cutite improvizate si alte arme albe.


Aproape 300 de gardieni, politisti si jandarmi au intrat simultan in celule, pentru a-i lua prin surprindere pe detinuti. Au controlat toate incaperile, dar au facut si perchezitie corporala asupra celor 730 de persoane care-si ispasesc pedepsele in Penitenciarul de maxima siguranta de la Galati.

Si captura nu a fost deloc neinsemnata: aproape 60 de telefoane mobile, zeci de SIM-uri, 51 de cutite improvizate dar si 2 litri de tuica fabricata chiar in interiorul penitenciarului.

In urma controlului, mai multi detinuti vor fi cercetati de comisia de disciplina, care le va da sanctiuni care pot merge pana la schimbarea regimului de detentie.

Conducerea Administratiei Generale a Penitenciarelor a dispus si imbunatatirea tehnicii de care se folosesc gardienii pentru a depista obiectele interzise.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO