13 e cu noroc? Mana lui Eminescu, pusa la loc. Primaria are 2 rezerve

Ultima actualizare: 20-06-2012 08:04

Mana statuii furate din Galati a fost lipita la loc pentru a -13-a oara, iar galatenii spera ca acest numar sa nu fie cu ghinion. Primaria spune ca va intari paza monumentului.

Asta pentru ca totul sa fie in regula peste doua zile, cand in oras se vor celebra 161 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu, totul sa fie in regula. Artistul plastic care a facut pana acum 12 replici a lipit, joi, o noua mana muzei lui Eminescu.

El a povestit ca acum a realizat un montaj provizoriu pentru ca lipitura nu poate rezista la temperaturile de afara si ca o refacere completa trebuie facuta vara.

Statuia lui Eminescu din parcul cu acelasi nume din Galati este cea mai veche din tara. Se implinesc anula cesta 100 de ani de la ridicarea monumentului.

Este, in acelasi timp, si unul dintre cele mai vandalizate grupuri statuare avand in vedere ca mana muzei a disparut pana acum de 12 ori. Hotul e de negasit, dar primaria mai are doua maini de rezerva in cazul in care individul va considera ca nu si-a indeplinit misiunea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO