Ungurii introduc "taxa de criza": in energie, comunicatii si retail

14-10-2010 00:00

taxe

Guvernul ungar vrea sa lanseze cat mai curand un al doilea plan economic pentru sustinerea pietei muncii si a cresterii economice, care va include "taxe de criza", impuse companiilor din energie, telecomunicatii si retail dar nu si masuri de austeritate.

Proiectul de masuri urmeaza sa fie prezentat luni Parlamentului, iar o decizie finala este asteptata la sfarsitul saptamanii viitoare. "Pietele trebuie sa renunte sa mai astepte anuntarea unor masuri de auasterite, pentru ca nu vor avea loc. Pare ca analistii nu vor sa creada ca spunem ce gandim si facem ce spunem", a declarat premierul Viktor Orban.

El a adaugat ca lumea trece prin schimbari uriase, iar Fidesz si-a adaptat politicile la restructurarea mondiala. "Tara inca se confrunta cu o criza serioasa. Pana nu depasim problemele, cei care au contribuit mai putin, trebuie sa o faca acum", a mai spus premierul, care considera ca greutatile trebuie suportate proportional, respectiv cei cu castiguri mai mari sa plateasca mai mult.

Potrivit premierului, Ungaria trebuie sa iasa din criza fara imprumuturi externe, sa respecte tinta unui deficit bugetar de 3,8% in acest an si sa creeze conditii pentru reducerea acestuia sub 3% din SIB in 2011.

Sursa: Pro TV

Tags: taxe,


VIDEO PROTVPLUS.RO