Un dezvoltator din 10 risca sa dea faliment anul acesta
Asa cred specialistii care se bazeaza pe cifre: in 2009, numarul celor intrati in procedura de insolventa a crescut de 9 ori fata de 2008. Cei mai multi au ramas fara bani si n-au mai avut cu ce sa termine casele ori sa achite creditele.
Au datorii de zeci de milioane de lei.
De exemplu, un investitor care a inceput fundatia pentru un imobil de lux, in 2006, spune ca a incheiat un contract cu o firma de constructii, care se angaja sa termine lucrarea in 14 luni. Dar, dupa trei ani de zile, cladirea nu este gata.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Firma care a initiat proiectul nu a mai avut bani sa plateasca dobanzile la creditele in valoare de 3,6 milioane de euro. Acum incearca sa vanda cele 11 apartamente, la jumatate de pret: 2000 de euro pe mp. In aceste conditii, un apartament costa intre 285.000 de euro si 1,6 milioane, in cazul unui penthouse.
Termenul de finalizare a fost amanat mai bine de jumatate de an, iar dezvoltatorul sustine ca are de recuperat sume mari de bani de la constructori. Totusi reprezentantii bancilor sunt increzatori, bazandu-se pe faptul ca alti investitori vor termina proiectele imobiliare.
Dincolo de optimismul bancherilor, analistii se tem ca piata imobiliara nu isi va reveni in urmatoarele 10 luni.