Trenul de epoca si berea, afaceri profitabile in vreme de criza!

30-12-2009 00:00


Cu putina ingeniozitate, unele afaceri merg bine chiar si in vreme de criza economica. O demonstreaza doua companii, care au gasit cate un domeniu de nisa, dar destul de profitabil.

Un tren de epoca, care circula pe un traseu turistic din Marea Britanie, a devenit, o afacere rentabila, desi in urma cu 30 de ani, cand a fost infiintata linia, era pe punctul sa dea faliment. Privatizarea, dar si voluntariatul, au tinut compania pe linia de plutire, iar profitul a inceput sa creasca.

In plus, in perioada sarbatorilor, compania organizeaza tot felul de evenimente speciale, cum ar fi Santa Express - trenul vine in gara incarcat cu cadouri pentru zeci de copii care asteapta sa il vada pe Mos Craciun.

Tot in sud-vestul Angliei, un producator local a transformat o traditie intr-o afacere de succes. Din vanzarile de bere englezeasca, preparata dupa metode traditionale, el reuseste sa salveze specii de pasari aflate pe cale de disparitie.

"Este bere tipic englezeasca, iar americanii se dau in vant dupa ea. Ne-am gandit ca daca am combina asta cu o eticheta, o imagine speciala, am reusi sa ne diferentiem de ceilalti producatori", spune Fred Domellof, patron berarie.

Si chiar asa s-a si intamplat, iar acum, o parte din profit este donat este donat unor ONG-uri.

VIDEO PROTVPLUS.RO