Apartamentele cu vedere la mare, accesibile si celor cu bani putini in cont

30-12-2009 00:00


Criza economica a "ras" orice regula pe piata imobiliara. Apartamentele cu vedere la mare, accesibile pana anul acesta doar celor cu bani multi in cont, sunt acum de inchiriat, la aceleasi preturi cu locuintele obisnuite, din orice mare oras.

Dezvoltatorii care n-au reusit sa le vanda mai scot astfel din ratele pe care le platesc bancilor, chiar daca pentru asta au mobilat complet blocuri intregi. Sunt totusi multumiti ca n-au asteptat prea mult sa vina chiriasii: au fost destui doritori sa se trezeasca dimineata cu…marea la picioare.

Statiunea Mamaia a fost pana nu demult o adevarata mina de aur pentru dezvoltatorii imobiliari. Apartamentele se vindeau si cu 1500 de euro metrul patrat, insa criza economica a gonit cumparatorii, iar oamenii de afaceri s-au trezit cu banii blocati si cu datorii mari la banci. Asa ca au gasit o solutie pentru a putea trece prin criza.

"Le-am mobilat cu tot ce inseamna dotari pentru a fi locuite, incepand de la bucatarie,dromitoare, livinguri, am facut vreo 80 de apartamente pe care am inceput sa le inchiriem", spune Constantin Zelca, dezvoltator imobiliar.

Un astfel de apartament, complet mobilat, se inchiriaza, in functie de suprafata, cu preturi cuprinse intre 250-500 de euro pe luna, in extrasezon. In astfel de conditii, chiriasii nu au intarziat sa apara.

Pentru iubitorii de mare, mai exista o varianta: hotelurile din Mamaia, care cauta chiriasi pe termene mai lungi.

"Pentru aceasta perioada avem oferta de cazare pe luna incepand cu tariful 940 de lei camera dubla standard, la nivel de doua stele si 1200 de lei camera dubla de trei stele", a declarat Ioana Scarlenta, hotelier.

Aceste oferte sunt insa valabile pana la inceputul sezonului estival.

VIDEO PROTVPLUS.RO