Terenurile pe care sunt construite cladiri ar putea fi impozitate

25-03-2010 00:00

UPDATE: Pentru ca Guvernul are buzunarele goale oficialii ne pregatesc biruri goale. Primul pe lista infloreste in folosul statului impozitul forfetar care va lovi firmele mici. Urmeaza taxa pe terenurile aflate sub casele si apartamentele noastre.

In doua luni, gaura din bugetul pe anul acesta a ajuns la aproape 1,5 miliarde de euro.

Impozitul forfetar se va aplica firmelor cu o cifra de afaceri de sub 35.000 de euro pe an. De exemplu pentru baruri, hoteluri sau restaurante birul va fi calculat in functie de suprafata sau numarul de camere.

Cel mai mic impozit forfetar, de 2.000 de lei, va fi platit pentru localurile de la sat care nu au o suprafata utila mai mare de 10 metri patrati. La oras in schimb, impozitul porneste de la 2.900 de lei si ajunge la 34.800 de lei pe an, in functie de suprafata.

In plus, Ministerul de Finante intentioneaza sa impoziteze de acum incolo toate bonurile valorice, adica bonurile de masa, tichetele cadou sau cele de carburanti.

In fine de anul viitor ar putea fi impozitate si terenurile pe care sunt construite casele si blocurile. Guvernul vrea sa ne oblige sa platim impozit nu numai pe case sau apartamente ci si pe terenul de sub ele.

Nici cei care stau la bloc nu scapa. Daca stati intr-un bloc de 10 etaje cu 4 apartamente la fiecare nivel veti plati aproximativ 10 lei in plus pe an.

Citeste mai multe despre acest subiect pe www.incont.ro.


VIDEO PROTVPLUS.RO