Targ agrar la Cluj: vaci de carne si bufnite teleghidate

Ultima actualizare: 29-10-2012 11:09

Pentru ca din vanzarea laptelui de vaca nu mai scot mare lucru, fermierii romani vor sa invete de la straini secretul afacerilor cu bovine.

S-au interesat ce si cum, la targul agrar de la Cluj Napoca si multi se gandesc deja sa urmeze sfatul specialistilor. Fermerii romani se orienteaza acum spre bovine crescute pentru carne, in conditiile in care pretul actual al laptelui nu mai merita osteneala.

La targul de la Cluj, din 6 standuri doar la unul era prezentata baltata romanesca. Restul bovinelor sunt importate din Statele Unite, Germania sau Elvetia.

Fermierii straini spun ca e mult mai rentabil sa ai rase care sa produca fie multa carne, fie mult lapte. Din pacate, la noi nu s-a mai lucrat la fondul genetic si detinem doar rase care sunt crescute de tarani numai pentru lapte si abia apoi taiate si vandute pentru carne.

Fermierii straini au invadat targul de la Cluj si cei care nu se lauda cu vitele de carne o fac cu cele care dau lapte cu nemiluita. Vestea s-a raspandit repede printre fermierii romani care au vazut, au ascultat si au tras concluzii.

Si pentru ca gospodaria sa fie prospera si ferita de pasari daunatoare, la targ a fost prezentata si bufnita cu telecomanda din America. Poate fi activata de la 30 de metri distanta si costa 900 de lei.

Pentru cei interesati targul de la Cluj este deschis pana duminica.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO