Se ieftinesc gazele, dupa 10 ani de cresteri constante! Doar cu 3%!


Ultimul update: Marti 21 August 2012 17:03
Data publicarii: Sambata 18 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Daca tot a venit caldura peste noi, de ce sa nu se ieftineasca si gazele. Ei bine, minunea s-a produs, dupa 10 ani de cresteri constante. 
 

 

Autoritatile precizeaza ca preturile gazelor naturale scad de la 1 mai, insa, mare atentie!, nu spectaculos. Reprezentantii asociatiilor de locatori i-au anuntul ca pe un praf in ochi. 

ANRE a decis reducerea cu 3% a pretului gazelor naturale la consumatorii finali incepand cu 1 mai 2009.
Petru Lificiu, presedintele ANRE
Reprentantii Autoritatii de Reglementare spun ca multe dintre costurile pe care le percep furnizorii sunt exagerate. Aici intra intretinerea si reparatiile, costurile cu personalul, chiriile pentru sedii sau cheltuielile de protocol. Pe toate le suporta consumatorul: "La energie electrica vom proceda identic. La marii producatori de energie electrica, exista situatia aceasta, cu armate de reparatori cu costuri mascate. Eu va spun foarte deschis: este chiar mai grav decat la gaze!," a explicat Petru Lificiu, presedinte ANRE.

Culmea este ca dupa ce ani la rand am platit facturi uriase, aceasta decizie n-a reusit sa starneasca un val de simpatie: "In perioada de vara, normal, cheltuielile de gaze sunt mai mici si atunci si efectul la factura este nesemnificativ. Dar ne punem intrebarea daca nu cumva s-au amanat niste costuri si sa ne trezim cu un bulgare mult mai mare in luna noiembrie, imediat dupa alegeri!," se intreaba Mihai Mereuta, Presedinte Liga Asociatiilor de Locatari Habitat.

ANRE a ieftinit in acest moment gazele pentru ca a amanat datoriile catre furnizori. Acestea tot vor fi platite, ceea ce inseamna ca pretul utilitatilor creste iar spre sfarsitul anului.

Pe vreme de criza, iahturile de lux se vand din ce in ce mai bine!
Guvernul cere ieftinirea gazelor pentru populatie!
Balcanii risca sa ramana din nou fara gazele rusesti
VIDEO PROTVPLUS.RO