Reducerea deficitului bugetar prin taxarea bogatilor! Asta vor americanii
Cetatenii americani au cerut de asemenea Guvernului SUA sa creeze locuri de munca prin lucrari publice, investitii in energia alternativa sau sponsorizarea unor programe de reincadrare profesionala.
Astfel, doua treimi dintre cetatenii americani considera ca taxele platite statului de cei instariti ar trebui majorate, releva un sondaj national comandat de Bloomberg si efectuat in perioada 3-7 decembrie 2009.
Insa si clasa medie va fi nevoita sa faca sacrificii pentru a acoperi golul de finantare al statului, cred noua din zece respondenti. Cu toate acestea, majorarea impozitelor pentru aceasta categorie sociala este sustinuta de numai putin peste un sfert dintre cei intervievati.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Potrivit companiei care a efectuat sondajul, Selzer & Co, bogatii au devenit o tinta pe fondul resentimentului americanilor fata de programele de salvare a bancilor cu fonduri publice, la care se adauga bonusurile mari incasate de bancheri.
Taxarea bogatilor fusese propusa si de unii reprezentanti ai Partidului Democrat din SUA, in timp ce, marti, presedintele Barack Obama a anuntat ca va lua masuri pentru crearea de noi locuri de munca.
Oricum ideea taxei pe proprietate nu este una noua. In Germania, spre exemplu, 46 de miliardari si-au unit fortele in campania "Miliardarii pentru o taxa pe bogatie". Lansata in luna mai a anului acesta campania isi propune sa convinga Guvernul Germaniei sa mareasca taxa pe proprietate pentru oamenii instariti de la 0.9%, cat este in momentul de fata, la 5%.