Principalele taxe si impozite raman la acelasi nivel, in 2009!


Ultimul update: Marti 18 Septembrie 2012 19:39
Data publicarii: Joi 26 Martie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
Gheorghe Pogea

Cota unica de 16%, TVA-ul si contributiile de asigurari sociale raman la fel in acest an si cel mai probabil si anul viitor. Cel putin asta promite ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

Gheorghe Pogea, a precizat ca noul Cod Fiscal este inca in lucru, dar ca ar putea intra in vigoare abia in 2010. 

"Principalele taxe si impozite pe care le cunoasteti: TVA, impozit pe venit, CAS, cota unica - in nici un caz ele nu vor fi modificate," a declarat ministrul Finantelor.

Analistii se asteapta ca anumite taxe si impozite, altele decat taxa pe valoare adaugata si cota unica, sa creasca totusi din acest an. Asa cum se va intampla cu accizele la tigari si alcool de la 1 aprilie.

"Siguranta oficialilor de acum care afirma ca in niciun caz nu vor mari taxele ar putea fi spulberata in cateva luni cand vor avea de facut fata unor cheltuieli in crestere cu venituri in scadere," este de parere Sorin Paslaru, redcator sef Ziarul Financiar.

In privinta Codului Fiscal, ministrul Pogea spune ca va incerca sa imparta mai bine povara: "Avem in vedere largirea bazei de impozitare si ca principiu general largirea bazei: taxe mai mici dar de la fiecare. Este un principiu capilat si este un principiu de solidaritate."

Sursa: Pro TV

Se scumpesc tigarile si bauturile alcoolice, nu si carburantii!
Astazi aflam care sunt conditiile pe care ni le impune FMI!
Guvernantii au decis: vom avea mai putine taxe si impozite
VIDEO PROTVPLUS.RO