Pretul petrolului a coborat marti sub 34 dolari pe baril


Ultimul update: Duminica 07 Octombrie 2012 18:13
Data publicarii: Marti 20 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
petrol

Pretul petrolului a cazut marti sub nivelul de 34 dolari pe baril, in urma acordului dintre Rusia si Ucraina, care asigura reluarea furnizarii de gaze naturale rusesti catre Europa, in timp ce cererea globala pentru energie se mentine la niveluri reduse.


Temerile privind inrautatirea situatiei economice globale s-au accentuat la inceputul acestei saptamani, dupa ce Royal Bank of Scotland a anuntat cea mai mare pierdere inregistrata vreodata de o companie britanica, iar bursele din Asia si Europa au inregistrat scaderi importante, anunta Reuters.

Totusi, dolarul s-a apreciat la maximul ultimelor sase saptamani fata de euro. In acest context, pretul petrolului cu livrare in februarie a coborat la 33,9 dolari pe baril pana in jurul orei 7 GMT, cu peste 2,6 dolari sub nivelul de la finele saptamanii trecute si aproape de minimul de 33,89 dolari pe baril atins luni.

Sedinta de tranzactionare de luni nu a stabilit un nivel de inchidere, deoarece pietele din SUA au fost inchise pentru o sarbatoare nationala.

Sursa: Mediafax

Petrolul, aproape de 36 de dolari/baril. A saptea zi consecutiva de declin
Pretul petrolului revine sub 38 dolari barilul!
Pretul petrolului a scazut sub 37 de dolari pe baril
VIDEO PROTVPLUS.RO