Pretul gazelor ar putea fi mentinut pana in T3 din 2009

Dată publicare: 03-12-2008 00:00
Dată actualizare: 07-05-2012 03:45


Aragaz

Pretul gazelor ar putea fi mentinut pana in trimestrul al treilea al anului viitor, cand ar putea chiar sa scada, ca urmare a reducerii cotatiilor pentru barilul de petrol si a pretului gazelor din import.


Este posibila mentinerea pretului, pana in trimestrul al treilea, sunt mai multe variante. Previzionam in 2009 si o scadere a pretului gazelor din import, a declarat seful Departamentului Preturi si Tarife din ANRE, Gabriel Sarbu.

Presedintele interimar al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Opris, a declarat ca institutia si operatorii din piata cauta o formula de compensare prin care sa mentina preturile. Incercam sa gasim o formula de compensare, adica sa nu crestem preturile si apoi sa le scadem, a afirmat Opris.

Cea mai recenta majorare a preturilor gazelor furnizate populatiei a avut loc la 1 iulie, cand tarifele au crescut in medie cu 12,5%, scrie Ziarul Financiar. Distribuitorii de gaze Distrigaz Sud si E.ON Gaz Romania au solicitat ANRE o noua crestere, incepand cu 1 octombrie, dar Autoritatea a respins-o.

Sursa: Ziarul Financiar


VIDEO PROTVPLUS.RO