Pe timp de criza, apartamentele noi si vechi au preturi apropiate
Criza din imobiliare apropie ofertele, astfel gasesti in aceeasi zona locuinte noi la pretul cerut si de proprietarii din blocurile vechi. In tara, investitorii sunt presati sa coboare cifrele.
In schimb, in Capitala, fenomenul este dictat de fonduri de investitii straine care au cumparat masiv in faza de proiect, iar acum vand mai ieftin decat dezvoltatorii.
Intr-un cartier din Cluj, in doua blocuri, pe care le desparte jumatate de deceniu, proprietarii vor acelasi pret pe metrul patrat. Spre exemplu, un apartament de 46 metri patrati cu doua camere intr-un bloc vechi costa 55.000 de euro, iar unul de 50 de metri patrati cu doua camere si situat intr-un bloc nou are un pret de 60.000 de euro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In Bucuresti, in zona primariei Sectorului 2, un apartament cu doua camere intr-un bloc nou costa cam cat unul dintr-un imobil vechi. Aproximativ 80.000 de euro.
Oferta cu preturi mai mici in cladirea noua este valabila doar la apartamentele intrat in proprietatea unui fond de investitii, care a cumparat in faza de proiect de la dezvoltator, iar acum vinde sub tariful cerut de acesta.
In zona Titan, in blocurile de dupa 1980, preturile urca si pana la 73.000 de euro pentru doua camere. Insa cei care vor cu adevarat sa vanda, au pus anunturi si cu preturi sub 60.000 de euro.
Si la Sibiu, diferenta intre nou si vechi la garsoniere sau doua camere este de circa 3000 de euro. Specialistii spun ca dezvoltatorii sunt presati de banci si s-au obisnuit sa tot lase la pret, in timp ce multi proprietari din blocurile vechi accepta greu sa se desparta pe bani mai putini de locuinta in care au stat o viata.
Sursa: Pro TV
Etichete: preturi, criza economica, piata imobiliara,
Dată publicare:
08-07-2010 00:00