Patronii care nu fac concedieri ar putea da mai putini bani la stat!


Ultimul update: Duminica 29 Aprilie 2012 04:54
Data publicarii: Marti 09 Iunie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Asa incearca sa ii ademeneasca ministrul muncii pe angajatori, intr-un moment in care acestia i-au cerut sa ia masuri urgente, pentru ca altfel nu mai pot trece de perioada de criza.


''Sper ca in maxim 2-3 luni sa venim cu o formula pentru ca incepand de anul viitor sa putem discuta despre o diminuare substantiala a contributiilor pentru cei care mentin sau adauga locuri de munca'', spune Marian Sarbu, ministrul muncii.

Pana atunci, aflam ca lucrurile stau rau spre foarte rau. Un sudiu cu privire la perspectivele romanilor de a se angaja in perioada iulie - septembrie 2009 arata ca traversam o perioada dificila.

Astfel, la nivel national, peste jumatate dintre companii nu isi vor modifica numarul de angajati. Asta nu inseamna ca nu vor face disponibilizari: 21% dintre patroni vor renunta la o parte dintre salariati. Numai 14% dintre cei chestionati spun ca au nevoie de oameni noi.

Panditi de somaj sunt romanii din sud - vestul tarii, unde in proportie de 30% firmele anunta restructurari. Urmeaza zona de nord - vest. Acolo 17% dintre angajatori vor sa dea afara oameni. La polul opus, sunt banatenii, pusi pe facut angajari.

Din cele 10 sectoare analizate, numai in constructii, turism si finante ar fi nevoie de oameni. In rest bate vantul a paguba.

Mihai Tanasescu: Crestere economica vom avea abia din 2011
FMI: Economia mondiala se va redresa in 2010
Mii de IMM-uri, pandite de faliment
VIDEO PROTVPLUS.RO