Mall-urile, amenintate de faliment

Ultima actualizare: 05-11-2012 02:36

Colosi de lux cu viitor nesigur, in asta risca sa se transforme mall-urile Romaniei. Pe masura ce tot mai multe magazine, se trezesc fara clienti, administratorii marilor centre comerciale au de facut alegeri dramatice.


Fie pastreaza chiriile uriase exprimate intr-un euro in continua crestere, fie fac totusi niste concesii ca sa nu ii pandeasca si pe ei falimentul. 

Euro creste, clientii sunt rari iar proprietarii de magazine in agonie. Asadar in toata tara, proprietarii de mall-uri cauta solutii de criza.

In Mures, acestia sustin ca au redus chiriile la minimum desi retailerii pe care ii gazduiesc le cer, in continuare, preturi mai mici.

Pana acum doi ani, Capitala garanta prosperitate practic oricarui mall deschis, indiferent de amplasare. Acum, linia se trage clar intre zone ca Oltenitei si Rahova, pe de o parte, si Baneasa, Vitan si Drumul Taberei, de cealalta. 

Si in Brasov avem dovezi ca vadul e totul. In timp ce exista semnale ca, ultracentral, va aparea inca un mall, spre periferie investitia e departe de amortizare.

Amortizarea depinde, evident, de chiriile incasate. "Proprietarii tin foarte mult la preturi. Spatiile stau goale de peste o luna si ceva, lucru greu de crezut acum doi ani," a spus Octavian Ispas, agent imobiliar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO