Lucrările de construcţii au urcat cu 33%

Ultima actualizare: 05-10-2012 01:07
Lucrările de construcţii au urcat cu 33

Volumul lucrărilor de construcţii din primul semestru l-a depăşit cu 33,2% pe cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, ritm de creştere superior celui înregistrat în primele şase luni din 2007, comparativ cu semestrul I din 2006, când a fost d

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, toate tipurile de construcţii au înregistrat creşteri în primul semestru comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut. Astfel, pe segmentul clădirilor nerezidenţiale creşterea a fost de 35,7%, la clădirile rezidenţiale s-a înregistrat un salt de 34,7%, iar pe segmentul construcţiilor inginereşti majorarea a fost de 31,7%.

Pentru lucrările de construcţii noi au fost înregistrate creşteri de 33,9%, pentru lucrările de întreţinere şi reparaţii curente saltul a fost de 33,2%, iar pentru cele de reparaţii capitale majorarea este de 30,2%. Comparativ cu luna iunie a anului trecut, indicii lucrărilor de construcţii au înregistrat o majorare, în termeni reali, cu 33,9%.

Pe tipuri de construcţii, indicii au avansat cu 36,7% pentru clădiri rezidenţiale, cu 36,2% pentru clădiri nerezidenţiale şi cu 32,3% pentru cele inginereşti. Pe elemente de structură, indicii pentru lucrările de construcţii noi au urcat cu 36,6%, pentru lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 30,6% şi pentru cele de reparaţii capitale cu 30%.

Faţă de luna mai, indicii lucrărilor de construcţii au crescut pe total cu 19%, scrie Ziarul Financiar. Lucrările de construcţii executate la clădirile rezidenţiale au scăzut cu 3,3%, în timp ce lucrările la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale au urcat cu 23,6% faţă de luna precedentă, respectiv cu 22,8%.

În ceea ce priveşte repartizarea pe elemente de structură, indicii pentru lucrările de reparaţii capitale s-au majorat cu 26%, cu 24% pentru lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi cu 14,8% pentru lucrările de construcţii noi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO