Leul, a cincea zi consecutiva de apreciere


Ultimul update: Duminica 20 Mai 2012 22:22
Data publicarii: Miercuri 13 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

UPDATE: Leul ne readuce zambetul pe buze. Banca Nationala a anuntat miercuri un curs de 4,12 lei pentru un euro. Adica cel mai bun nivel de 9 luni incoace. Ar putea sa coboare chiar sub 4 lei, spun unii specialisti.

N-am mai avut parte de un curs atat de bun din 10 aprilie 2009 si vorbim deja despre a cincea zi la rand de apreciere a monedei nationale.

Surprinzator, jocurile in favoarea leului se fac la Londra si la New York, unde investitorii si speculatorii au acces la bani ieftini pe care trebuie sa ii investeasca in locuri de unde se pot obtine castiguri rapide.

Romania este acum una dintre tinte. Dobanzile de aici sunt foarte atractive fata de cele din Uniunea Europeana. Finantistii ne atrag totusi atentia ca acesti bani vor pleca la fel de repede cum au venit, iar atunci leul o va lua din nou la vale.

Vanatorii de risc, asa cum li se mai spune speculatorilor de pe pietele valutare, ies din nou la atac si cumpara cu doua maini lei. In aceste conditii strategii marilor banci se asteapta la o apreciere a monedei nationale in urmatoarele saptamani.

Doar ca nu sunt la fel de optimisti pentru tot anul 2010. Banca Nationala au lasat de inteles insa cat au putut de des ca nu vor lasa cursul sa sara de 4,3 lei pentru un euro.

Tags: curs, leu, euro, bnr,

Rata inflatiei a coborat la 4,74% in 2009, dar BNR a ratat tinta din nou!
Leul nu pierde teren in fata euro! Investitorii straini sunt responsabili
Statul pierde 5.000 de euro anual pentru fiecare loc de munca desfiintat
VIDEO PROTVPLUS.RO