La patron roman sau la multinationala?


Ultimul update: Miercuri 07 Noiembrie 2012 23:30
Data publicarii: Luni 07 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
Birou

Intr-un articol interesant, zf.ro vorbeste despre diferentele de mentalitate - atat la angajare, cat si in clipa in care se pune problema unei promovari sau a unei mariri salariale - intre o companie romaneasca si o multinationala.

"Promovarile in companiile locale se fac dupa un oarecare paternalism specific romanesc, mai mult se merge «pe incredere». Rareori meritele unui angajat dintr-o companie locala se transforma intr-o posibilitate de promovare", explica pentru zf.ro  Sorin Roibu, managing director al firmei de executive search Arthur Hunt. 

Acesta estimeaza ca diferentele salariale intre executivii din multinationale si cei din companiile locale sunt de aproximativ 20%, in favoarea primei categorii.

Salarii de 4 ori mai mari in multinationala fata de stat

Alina R., 25 de ani, care se ocupa in prezent de procesele de recrutare in cadrul unei multinationale prezente pe piata locala, a lucrat timp de un an in cadrul unei companii de stat.
"Lucrez de un an si jumatate in multinationala. Comparativ cu salariul obtinut in sistemul bugetar, salariul de acum este acum de patru ori mai mare, existand totodata posibilitatea de crestere salariala, care se realizeaza de doua ori de pe an, pe baza evaluarii performantelor", spune Alina, care apreciaza conditiile de lucru si mijloacele tehnologice puse la dispozitie de angajatorul actual.

Citeste mai multe pe zf.ro!

Sursa: zf.ro

Tags: economie, profesii,

Strainii au 37% din economie, dar cu numai 17% din salariati
Care sunt profesiile ce cresc riscul de a face cancer
O urma de optimism. Firmele nu mai vorbesc de supravietuire, ci de viitor
Care sunt profesiile ce cresc riscul de a face cancer
O urma de optimism. Firmele nu mai vorbesc de supravietuire, ci de viitor
VIDEO PROTVPLUS.RO