In vremuri de criza, Romania exporta masini, confectii, calculatoare si vin


Ultimul update: Miercuri 18 Aprilie 2012 13:54
Data publicarii: Duminica 13 Iunie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Poate parea ciudat, dar pe o seceta ca asta economia Romaniei respira. In plina saracie sunt si companii autohtone care si-au facut un nume peste hotare si chiar traiesc de pe urma exporturilor.

Modelul Dacia, care a uimit mediul de afaceri mondial facand profit pe o piata in declin, este urmat si de altii care anunta ca oficial le merge bine.

Peste 300.000 de masini a vandut constructorul de la Mioveni anul trecut. Pe cele mai multe in afara tarii. Reteta? Preturi decente, modele noi si munca in plus...

Si directorii firmelor romanesti din IT, industria farmaceutica sau de mobilier vorbesc despre o crestere a exporturilor. Meritul il are reteaua de reprezentante dezvoltata in lume. Antibiotice Iasi exporta in peste 35 de tari, iar BitDefender, compania romaneasca de software, are puncte de lucru in 5 state.

Inclusiv alimentele noastre incep sa fie recunoscute.

Strategia de export a Romaniei nu mai include din pacate jumatate din cele 16 domenii pe care le-a promovat in ultimii 4 ani. Astfel, daca pana acum mizam pe produse ecologice sau ceramica, acum ne concentram mai mult pe sectorul auto, confectii, calculatoare si vin.

Vesti bune! Exportam din ce in ce mai mult si importam tot mai putin
Exporturile ar putea salva Romania in 2010
Se revigoreaza exporturile de haine, incaltaminte si piese auto!
VIDEO PROTVPLUS.RO