Bugetul pe 2010, aprobat in prima sedinta a noului guvern!


Ultimul update: Miercuri 17 Octombrie 2012 03:24
Data publicarii: Miercuri 23 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

54 dintre principalele 63 de ministere, autoritati, servicii si institutii ale statului roman vor cheltui anul viitor mai multi bani decat in 2009.

Ministerul Comunicatiilor, Ministerul Finantelor, Secretariatul General al Guvernului au bugete cu pana la 85% mai mari decat in 2009. Cresteri de doua cifre sunt si la Externe, Agricultura, Mediu sau la Administratia Prezidentiala.

Dupa cum ne-am obisnuit deja, statul se intinde si in 2010 mai mult decat ii este plapuma. Cam cu 35 de miliarde de lei, sau 8 miliarde de euro peste.

Astazi specialistii din Ministerul de Finante le-au prezentat celor din patronate si sindicate proiectul de buget. In 2010 pensiile vor fi inghetate, la fel si salariile, inclusiv salariul minim care va ramane la 600 de lei, desi trebuia majorat.

Momentan autoritatile intentioneaza sa concedieze anul viitor 80.000 de bugetari. Oamenii de afaceri au avut vineri si o intalnire cu Mugur Isarescu care i-a asigurat ca BNR va mentine cursul intre 4,1 si 4,3 lei pentru un euro. 

Premierul Emil Boc a declarat, la finalul sedintei de guvern, ca proiectul de buget ia in calcul o crestere economica de 1,3% si o rata a inflatiei de 3,7%.

El a aratat totodata ca va fi mentinuta scutirea de impozit pe profitul reinvestit. Pensia sociala minima, de 350 lei, ar urma sa fie majorata cu rata inflatiei.

"Proiectul de buget va fi inaintat Parlamentului joi, la ora 14.00, pentru a fi aprobat la inceputul lunii ianuarie", a spus Boc.

Tags: guvern, emil boc, buget,

Guvernul Boc 4 a fost investit! Ministrii au depus juramantul
Traian Basescu, dupa ce a fost colindat: Imi doresc cadou un nou Guvern
Guvernul Boc a trecut de primul hop! Vezi replici savuroase de la audieri!
VIDEO PROTVPLUS.RO