BRD, CEC si Alpha Bank dau "Prima Casa". Afla aici dobanzile!
Cateva dintre cele 20 de banci inscrise in program au dat publicitatii ofertele lor. Astfel, BRD si-a propus sa ofere credite pentru "Prima Casa" in valoare de 250 de milioane de euro.
Oferta BRD prevede o dobanda anuala efectiva, costul total al creditului, de 4,87% pe an pentru creditele rambursabile in maxim 20 de ani, scrie cotidianul Gandul.
Alpha Bank va putea acorda anul acesta credite in valoare totala de 100 milioane de euro. Institutia bancara a anuntat ca dobanda practicata pentru aceste finantari la lei este potrivit formulei Robor plus 2,5%, iar la euro este Euribor plus 4%.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La randul sau, CEC Bank poate acorda anul acesta credite imobiliare in valoare totala de 400 milioane de lei, dobanda practicata fiind data de formula Robor + 1,9% si, in plus, nu sunt percepute comisioane de acordare, analiza, gestiune sau rambursare anticipata. La acestea, CEC Bank mai adauga si comisionul de garantare de 0,37% pe an.
BCR, cea mai mare banca, va oferi, in cadrul programului “Prima casa”, credite in euro la o dobanda calculata in functie de indicatorul pietei europene Euribor la trei luni plus o marja de 3,8 puncte procentuale.
O oferta soc a avut Banca Transilvania, care pentru creditele in lei are o dobanda stabilita la nivelul indicatorului pietei interbancare Robor pentru trei luni, plus marja zero. Totusi, banca percepe un comision lunar de gestiune, de 0,2%, calculat la sold.
Majoritatea bancilor care si-au facut publice ofertele pentru programul “Prima casa” au preferat sa mearga pe dobanzile maxime anuntate de stat, respectiv 4% peste Euribor, la creditele in euro, sau 2,5% peste Robor, la lei.