Boc ne linisteste: Exista bani pentru continuarea Autostrazii Transilvania

Dată publicare: 18-02-2011 00:39
Dată actualizare: 07-05-2012 01:59


Autostrada Transilvania

Emil Boc a declarat ca in bugetul pe 2011 exista bani pentru continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania, urmand sa fie extinsa pregatirea pentru tronsonul Targu-Mures - Campia-Turzii al autostrazii, unde nu exista nici macar un proiect tehnic.

"Exista resurse financiare in bugetul actual pe 2011 pentru Bechtel. De asemenea, ceea ce am stabilit cu ministrul Transporturilor, prioritatile in ceea ce inseamna AutostradaTransilvania, sunt cele legate de continuarea sectiunii Gilau-Nadasel din judetul Cluj si finalizarea sectiunii din Bihor, de la Suplacu de Barcau. Acestea sunt cele doua prioritati, concomitent cu extinderea pregatirii pentru tronsonul Targu Mures-Campia Turzii, unde din nefericire nu exista in acest moment exproprieri, nu exista nici macar proiectul tehnic. Si am dat sa se lucreze si la aceasta componenta strategica de pregatire”, a declarat, intr-o conferinta de presa, premierul Emil Boc.

Potrivit premierului, pentru cele doua sectiuni din judetele Cluj si Bihor exista proiecte tehnice si sunt pregatite si exproprierile. "Urmeaza acum sa se finalizeze negocierile cu Bechtel in ceea ce priveste preturile, pentru ca aici trebuie sa fim corecti, sunt niste standarde de cost care trebuie respectate, indiferent ca este Bechtel sau altcineva, si incadrarea in limitele acestora cu asigurarea finantarii aferente, inclusiv gasirea unor solutii de finantare extrabugetara pentru ceea ce inseamna continuarea pe termen mediu si lung a proiectului”, a afirmat premierul.

Emil Boc a adaugat ca in buget exista si resurse financiare pentru "acoperirea unei parti bune a datoriilor statului fata de compania Bechtel".

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO