Adriean Videanu are de achitat rate la credite de 22 milioane euro!

Ultima actualizare: 13-09-2012 06:58

Invitatul editiei din 10 octombrie a emisiunii “Dupa 20 de ani”, difuzata de Pro TV incepand cu ora 10:00, a fost prim vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu, fost ministru al Economiei.

Videanu a trecut in revista cele mai importante evenimente politice si economice, in compania lui Cristian Leonte si al jurnalistilor Claudiu Pandaru (redactor-sef “Gandul”) si Cristian Hostiuc (director editorial “Ziarul Financiar”).

Intrebat despre motivele pentru care a fost remaniat, Adriean Videanu a afirmat ca se gandea sa renunte la functia de ministru inca din luna februarie, pentru a se intoarce la partid, care “nu mai functiona”.

Am plecat din Guvern pentru a ma reintoarce la partid, nu mi-a cerut presedintele sa ma retrag”, a spus liderul PDL.

“Guvernul si grupurile parlamentare comunicau foarte greu, se crease si o problema de comunicare in partid”, a mai precizat Videanu pentru a-si justifica remanierea.

El este de parere ca guvernul va rezista in formula actuala, pentru ca “nu sunt variante mai bune pe intreg esicherul politic”.

Motiunea de cenzura este “un joc politic constitutional”, crede fostul ministru, care insa adauga ca Opozitia nu are argumente pentru o asemenea actiune.

“Va asigur ca PD-L si guvernul vor scoate Romania din criza”, a mai declarat Adriean Videanu, care a dat asigurari ca “din ianuarie, lucrurile vor reveni la normalitate”.

“Prin noua lege a pensiilor nu va scadea nici o pensie. Guvernul garanteaza plata pensiilor”, a precizat fostul ministru al economiei, care sustine si faptul ca PD-L o sustine pe Roberta Anastase pentru presedintia Camerei.

Revenind la motivul remanierii sale, Adriean Videanu subliniaza ca nu s-au exercitat asupra lui nici un fel de presiuni si ca nu l-au silit sa plece “baietii destepti” din Energie.

In privinta impactului crizei asupra populatiei, fostul ministru spune ca de fapt “puterea de cumpare a romanilor nu a scazut foarte mult”.

Videanu pare insa sa inteleaga greutatile inerente unei asemenea perioade economice, cu atit mai mult cu cat si el afirma ca are de achitat rate la credite in valoare de 22 de milioane de euro anual.

De vina msunt societatile pe care le detine si care ar putea valora 20 -30 de milioane de euro. Videanu a precizat ca aceste firme au "credite de 22 de milioane de euro"!

Intrebat daca ii este greu sa plateasca ratele, fostul ministru al Economiei a spus ca este nevoit sa achite cateva milioane de euro anual si a lasat se inteleaga ca nici chiar lui nu ii este deloc usor.

Mai multe detalii si pe incont.ro

Urmareste aici alte teme discutate la "Dupa 20 de ani", cu presedintele PNL, Crin Antonescu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO