Povestea romanilor care au transformat CAP-ul intr-o afacere cu profit anual de 20 de mil. de euro, duminica, la "Romania, te iubesc"


Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Vineri 16 Mai 2014 18:46
Categorie: Stiri
Romania te iubesc

Duminica, de la 18:00, “Romania, te iubesc!” prezinta 2 cazuri impresionante, primul al celor care au iluzia succesului material in afara tarii, cu pretul sacrificarii vietii de familie, si al doilea al celor care au obtinut un real succes in Romania.

Primul reportaj, realizat de Anca Nastasi, aduce in prim plan greutatile romanilor plecati sa munceasca in strainatate, in special cazul femeilor care lucreaza in domeniul ingrijirii batranilor.

Cei mai mulţi au iluzia stbilităţii financiare, obţinând salarii bune şi ajutându-şi familiile din ţară. Însă materialul arată şi cealaltă faţă a acestei situaţii, văzută prin ochii celor plecaţi şi prin cei ai familiilor lor. Ajunşi acolo, mulţi dintre români nu sunt trataţi corespunzător şi muncesc din greu, departe de cei dragi.

Alex Dima a realizat al doilea material din ediţia de duminică, prezentându-l pe Dimitrie Muscă, un inginer din Curtici care a revoluţionat conceptul de CAP.

Povestea lui începe în 1987, când a ajuns preşedintele Cooperativei Agricole de Producţie (CAP) din oraş, cea mai slabă, la acea vreme, din vestul ţării. În scurt timp, a reuşit să aducă CAP-ul pe profit şi le-a făcut lucrătorilor o brutărie şi o cantină, atrăgându-i de partea lui.

După aceea, în 1990, oamenii i-au dat CAP-ului condus de inginerul Muscă pământurile, iar ei au rămas acţionari. Domnul Muscă le-a răsplătit încrederea, transformând firma într-o companie care aduce profit.

CAP-ul s-a transformat în CAI (Combinat Agroindustrial), devenind prima firmă agricolă privată din ţară. Până acum, compania a adunat 3500 de acţionari, cu 7500 de hectare, deţinând câmp, fermă de vaci, complex de porcine şi 35 de magazine de desfacere. În prezent, combinatul a ajuns la o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro pe an.

“România, te iubesc!” este o emisiune marca Ştirile PRO TV, prezentată de Cristian Leonte şi difuzată în fiecare duminică, de la 18:00. Echipa Ştirilor PRO TV îşi propune cu fiecare ediţie să facă dezvăluiri românilor şi să le arate realitatea din spatele problemelor sociale din ţară.

Duminică de duminică, timp de 60 de minute, Cristian Leonte si corespondenţii speciali Paula Herlo, Anca Nastasi, Alex Dima, Cosmin Savu şi Rareş Nastase, aduc în atenţia telespectatorilor anchete, reportaje de culise, interviuri şi analize complexe.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
poluare
Consecintele periculoase ale poluarii de la Moldova Noua, de care "statul s-a spalat pe maini". Ce amenzi risca Romania din partea CE
Marturiile supravietuitorilor Experimentului Pitesti, despre chinurile si suferintele indurate. "Am incercat sa ma sinucid"
Bogatiile ascunse in Marea Neagra, duminica, la "Romania, te iubesc!"
Proiectul Casei SHARE. Duminica, la Romania, te iubesc, povestea comunitatii care a salvat 6 frati de la inghet
Maicutele care si-au dedicat viata altora. Duminica, la "Romania, te iubesc", 12 calugarite ofera o lectie de viata
Problemele cronice ale unui sistem ineficient. Duminica, la Romania, te iubesc, aflati cum invata elevii din Romania
RTI
Duminica, la "Romania, te iubesc!": Batranii care ii demonstreaza Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni
Programul "Cornul si laptele", un esec in scolile din Romania. Duminica, la Romania, te iubesc, detalii din programul de 100 de milioane de euro pe an
Tinerii care aduc faima Romaniei in capitala bogatilor, Dubai. Povestile lor, duminica, de la 18:00, la "Romania, te iubesc"
Duminica, la "Romania, te iubesc", incursiune in traditiile romanesti si viata la sat, intr-un reportaj semnat de Anca Nastasi
Statul roman isi bate joc de o avere de peste 1 miliard de euro. Povestea Fundatiei Gojdu, duminica, la "Romania, te iubesc"
Locul magic din Romania unde copiii bolnavi invata sa lupte impotriva cancerului. "Aici ma simt ... copil in firea mea, copil sanatos"