De ce nu este bine să aruncăm lichidul de la conservele din legume. Mihaela Bilic explică
Legumele congelate și cele în conservă sunt ideale în anotimpul rece. Lichidul din conserve conține cantități uriașe de minerale. De aceea, nu se aruncă. Cum se consumă corect legumele conservate aflăm de la ”Doctor de bine.”
Toamna este anotimpul perfect pentru a face un exces de legume. Cu cât mai multe și mai colorate cu atât mai bine.
A fost demonstrat că pigmenții vegetali nu au doar rol estetic, ci sunt substanțe cu puteri miraculoase pentru sănătate. Nu îi putem găsi în suplimente, legumele sunt singura sursă de fitonutrienți. Deci consumați legume în fiecare zi și la fiecare masă.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Legumele congelate și cele în conservă sunt o varianta practică și sănătoasă de a consumă legume în timpul iernii.
Au avantajul că se gătesc ușor. Frigul este cel mai bun agent de conservare. Păstrează intacte toate calitățile nutritive ale legumele.
Nu aruncați lighidul din conserve sau cel în care ați fiert legumele. Este plin de minerale și vitamine, în special potasiu.
Mai multe detalii în video.