Durerile articulare, un motiv de îngrijorare. Ce alte boli, în afară de artroză, pot semnala
Durerea articulară nu are întotdeauna la bază artroza. Bolile auto-imune pot fi responsabile pentru disconfortul resimțit.
Durerea în articulații poate să arate artroza, adică o boală degenerativă, dar și boli autoimune.
„Durerea în artroză are un caracter mecanic, este o durere care apare după efort. Durerea din bolile inflamatorii autoimune este o durere care se accentuează după repaos prelungit și e însoțit de redare matinală, senzația de înțepenire dimineața, care durează câteva ore”, a explicat dr. Ruxandra Teodorescu, medic primar reumatologie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Atroza înseamnă degenerarea articulațiilor. Cu distrugerea cartilajului articular. În faza 3 și 4 se protezează. Nu există medicamente care s-o vindece.
„Suprafețele care sunt în mișcare vedem schematic cum s-ar mișca ele sunt acoperi de cartilaj articular. E de structura nobilă care suferă, îmbătrânește și se uzează”, a declarat dr. Vlad Predescu, medic primar ortopedie și traumatologie.
Bolile autoimune sunt sistemice.
„În bolile autoimune apare un sindrom inflamator în sânge plus anticorpi specifici”, a mai explicat dr. Ruxandra Teodorescu.
Durerile articulare au nevoie de evaluarea la medic, astfel încât acesta să facă diferența între leziuni degenerative și reacții aberante al sistemului imunitar. Tratamentul e complet diferit.