Cum putem ține sub control intoleranța la lactoză. Răspunsul Mihaelei Bilic
În funcție de organismul fiecăruia, anumite alimente - aparent inofensive - pot deveni adevărate otrăvuri.
Alergiile pot să apară și după contactul cu o cantitate infimă din acel aliment. Intoleranța, în schimb, se manifestă după un consum semnificativ.
Intoleranța la lactoză este cea mai frecventă intoleranță alimentară și semnifică incapacitatea unei persoane de a digera glucidele din lapte.
Laptele este un aliment care conține aproape 90% apă și procente egale de glucide, proteine și grăsimi. Câte 3,5% din fiecare.
Lactoza sau zahărul din lapte este un carbohidrat cu absorbție lentă, format din două molecule: una de glucoză și una de galactoză. Aceste molecule trebuie separate pentru a putea fi digerate, iar responsabilă de acest proces este o enzimă numită lactază.
Ce se întâmplă când nu avem suficiente enzime? Detalii în video.