Zaharul si faina alba, cele doua ingrediente care sunt motivele principale ale cresterii in greutate. Ce spun specialistii

Ultimul update: Duminica 18 Ianuarie 2015 07:23
Data publicarii: Joi 15 Ianuarie 2015 14:04
Categorie: CSID

Renuntati la zahar si faina? E greu. Dar puteti sa urmati doua reguli prin care le impiedicati sa va aduca kilograme in exces.

Cum ingrasa painea alba in exces, pastele si prajiturile? In primul rand, zaharul pe care-l contin este transformat in lipide, stocate sub forma de grasime.

Totusi, cea mai importanta reactie in cazul ingrasarii priveste insulina, exact hormonul produs de pancreas. 

Glicemia inseamna concentratia glucozei, adica a zaharului din sange. Aveti mecanisme de auto-reglare care va mentin concentratia constanta in sange. In felul acesta, tot organismul este hranit optim si poate functiona.

In fiecare an, din copilarie, este obligatorie determinarea glicemiei. Mai mult, trebuie determinata rapid daca observati ca cel mic mananca mult si scade in greutate.

In plus: consumul excesiv de apa, urinatul in cantitate mare mare reprezinta un semn de alarma si obligatoriu trebuie sa ii facem glicemia si inclusiv sumarul de urina in care se dozeaza glucoiza urinara.

Aceste simptome pot face parte din diabet, care apare si in timpul copilariei. 

Glicemia este reglata de insulina, hormonul produs de pancreas. Zaharul alb si faina alba, adica un desert obisnuit, sunt principalele alimente care va destabilizeaza. Ambele determima pancreasul sa secrete rapid si in cantitate imensa insulina.

Reactia scade glucoza din sange, deci scade glicemia. Cum insa va ingrasati? Vi se face foame, veti manca din nou peste cel mult 30 de minute. Asadar, va aduceti alte kilocalorii in organism, de care nu aveti nevoie.

Mai exista un mecanism determinat de un desert luat imediat dupa o masa principala alcatuita, sa spunem, dintr-o salata si o friptura.

 

Insulina este de fapt principalul hormon anabolic din organism. Aceasta inseamna ca mareste structurile intregului corp.

Din aceste motive, painea alba nu se consuma in timpul unei mese principale. Iar desertul nu se ia dupa masa, ci intre mese.

Doua sau mai multe portii zilnice de paine alba integrate in mesele principale va cresc cu 40% riscul de a fi supraponderal.

Tags: sanatate,

"Daca nu mananci tot ma supar". Comportamentul pe care nu e indicat sa il aveti cu copil atunci cand e in crestere
Prajeala
Șnițelele și cașcavalul pane, adevărate „bombe” pentru organism
Cărbunele activ, indispensabil în farmacia de acasă. Poate salva vieți
Ce găteşte Nadia de Crăciun, în SUA. Reacţia lui Bart când vede salata de vinete
Cum şi ce să bei de sărbători ca să nu te doară capul. Regulile anti-mahumreală
Aditivul extrem de comun în alimente care distruge lent creierul
Ce se întâmplă dacă mestecăm mult timp o bucată de pâine. Efectul este uluitor
zahar
Zahărul din dulciuri şi alte produse superprocesate aduce doar calorii în exces pentru un copil